Maratonul Via Maria Theresia

Un proiect Tasuleasa Social condus de Tibi Useriu, Maratonul Via Maria Theresia este una dintre cele mai frumoase competitii de trail running din Romania.

Via Maria Theresia este un drum istoric aflat în munții Călimani, construit în urmă cu sute de ani, cu scopul de a susține trupele militare grănicerești ale imperiului Austro-Ungar cu armament și hrană.
În prezent, drumul Mariei Theresia se suprapune parțial unui traseu turistic destul de puțin semnalizat, prin urmare foarte rar parcurs de turiști. Puținii drumeți care se încumetă să îl străbată nu știu faptul că drumul lor, care leagă județul Bistrița-Năsăud de județul Suceava, pe vremuri lega Transilvania de Bucovina.

Tasu logofinisher vmt

Poti alerga Semimaratonul 21,5km cu 1470m D+/- , Maratonul 41km cu 2070 D+/- sau chiar Ultramaratonul 81km cu 4700m D+/- . Pentru pasionatii de Triatlon exista si aceasta proba cu 1500m de inot in lacul Colibita, 24km mountain bike si 14,7km trail running acumuland astfel 40,2km cu 1500m D+/-.

Poti gasi si descarca toate traseele in format .gpx AICI

Inscrierile se fac AICI dar trebuie sa aveti in vedere faptul ca acestea se epuizeaza foarte repede asa ca e bine sa dati like paginii lor de Facebook pentru a fi la curent cu toate informatiile despre acest eveniment

Link-urile locatiilor importante pentru VMT:

Tășuleasa Social                              Cantonul Silvic Tihuța                               Pensiunea Ariniș

vmt flag

 

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: